Wat we doen

Wat we doen

Alles over Dance4Life

De Dam tot Damloop lopen voor Dance4Life betekent je inzetten voor een gezonde toekomst van jongeren wereldwijd. Dat is hard nodig, want onveilige seks is een van de grootste gezondheidsrisico's voor jongeren wereldwijd. Voor meisjes is dit zelfs de nummer 1 doodsoorzaak.

Wat doet Dance4Life daaraan?

Onveilige seks en seksueel geweld vormen de snelstgroeiende gezondheidsrisico’s voor jongeren wereldwijd. Teveel jongeren hebben te maken met gender ongelijkheid. En teveel jongeren missen toegang tot de basale kennis die je zou mogen verwachten in een tijdperk van internet en social media. Door de risico’s simpelweg niet te kennen of te bespreken, of doordat jongeren geen toegang hebben tot anticonceptie wordt dit vaak niet gebruikt en nemen hiv en ongeplande zwangerschappen bij jongeren in gevaarlijk tempo toe. Voor meisjes vormt onveilige seks inmiddels het internationale nummer 1 gezondheidsrisico.

Dat wil Dance4Life veranderen

Sinds 2004 beweegt Dance4Life hemel en aarde om jongeren wereldwijd zeggenschap over hun seksleven te geven. We doen dit in landen waar kennis, cultuur, opleiding, politiek en opvoeding het laten afweten. We stellen ze in staat zelf na te denken en grenzen aan te geven. We leren ze ‘Nee’ te zeggen en elkaar te respecteren, condooms te gebruiken en zwangerschap uit te stellen. Dance4Life is als goed doel nét even anders dan de rest; in plaats van geld brengen wij de oplossing naar lokale NGO’s vanuit een unieke social franchise formule. Zo worden lokale partners mede-eigenaar en werken we effectief en efficiënt samen om op grote schaal impact te bereiken. We werken inmiddels in bijna 20 landen verspreid over 5 continenten. Voor 2030 hebben we onszelf ten doel gesteld om minimaal 5 miljoen jongeren te bereiken.

Jongeren

Omdat je tijdens je pubertijd liever met leeftijdsgenoten over seks praat dan met volwassenen, trainen we juist jonge mensen – Trainers4Life en Champions4Life - om het Dance4Life Empowerment Model wereldwijd te verspreiden. Hierbij maken zij gebruik van muziek, dans en persoonlijke verhalen om andere jongeren te inspireren. Zo werkt Dance4Life samen met jongeren aan een toekomst waarin zijzelf gezonde seksuele keuzes kunnen maken.

Resultaten

Sinds de oprichting in 2004 heeft Dance4Life al 2,1 miljoen jongeren bereikt. 845.000 van deze jongeren zijn sindsien als Agent4Change in actie gekomen om bij te dragen aan een gezonde toekomst voor henzelf en anderen. Bijvoorbeeld door hun kennis te delen, geld in te zamelen of vrijwilligerswerk te doen. En omdat we uit onderzoek weten dat zij hun kennis overdragen op gemiddeld 5 andere jongeren heeft Dance4Life inmiddels een indirect bereik van wel 4 miljoen jongeren!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen